Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се олиото, прясното мляко, ванилията и накрая се прибавя брашното с бакпулвера. Разбърква се добре с тел да се получи като палачинково тесто. Загрява се тефлонов тиган на котлона, само в началото се намазва с олио, до края повече не се маже.
Сипва се по 1 равна с. л. от сместа и с гърба на лъжицата се оформя кръг. Запича се само от едната страна на слаб огън да не изгорят, изваждат се и двата края се слепват, да се получи като фунийка. Нареждат се в чиния и така докато свърши тестото.
Загрява се 500 мл прясно мляко със захарта, в останалите 100 мл се разбърква нишестето и се сипва в горещо прясно мляко, бърка се докато сгъсти на слаб огън.
Сваля се котлона и добавяме маслото и шоколада, бърка се да се разтопи и се охлажда. Сипва се кремът в пош с тънък накрайник и се пълнят ушичките.
Отгоре се поръсват с цветни пръчици и охладени се поднасят. Приготвих половин доза, а споделените продукти са за цяла доза.
За всяка Нова година приготвяме фунийки, тази година сме на ушички. Весели и вкусни празници на всички!