Печено агнешко на фурна

Ivalena ValchevaIvalena Valcheva
Новак
87310
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"На вкусното агнешко не му трябват сто подправки и чудесии, а майстор и мерак"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 5 - 6 парчета
  • червен пипер - за поръсване на всяко парче
  • чубрица - за поръсване
  • сол - на вкус
  • розмарин - по - желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче месо се поръсва добре с подправките от двете страни, нарежда се в тава за печене.

Сол се слага или на всяко парче, или се поръсва леко отгоре, долива се вода 1-2 пръста и се покрива с фолио.

Агнешкото се пече с фолиото докато получи лек загар, след това се маха фолиото и се оставя да се запече добре.

Печеното агнешко на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: