Агнешко на фурна - облизанка

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Агнешко на фурна - облизанка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Като деца много харесвахме това ядене и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме облизанка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 - 3 кг
  • олио - 150 мл
  • доматено пюре - 100 г двоен концентрат
  • зелен лук - 2 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, натрива се с пипер /най-добре бял/ и сол и се поставя в тавичка.

Залива се с олиото и една ч.ч. вода, завива се с ал. фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 2 часа.

Изважда се от фурната и се отделя сосът. В него се задушават зеленият лук, джодженът и лападът заедно с доматеното пюре за около 10 мин.

С получената смес се залива агнешкото и се запича във фурната 20-30 мин. на 200 градуса, докато остане на „масло”.

Като деца много харесвахме това печено агнешко и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме „облизанка“.

Агнешкото на фурна - облизанка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
48
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Darina Glavanakova Bakard
Darina Glavanakova Bakard
Наистина е облизанака! Браво!!!
01.05.2017 12:08
Йовка Ръцева
Йовка Ръцева
Познавам лично майстора с рецептата и всичко, което сготви е перфектно!
08.09.2013 18:33
Кирил
Кирил
дано да е хубаво
03.05.2013 11:00
Детелина
Детелина
Звучи добре, ще го пробвам! Лек ден!
10.04.2013 10:36
1