Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пържоли»Сочни пържоли от конско месо

Сочни пържоли от конско месо

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Сочни пържоли от конско месо3 / 3
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Месото бива няколко вида - пилешко, свинско и божествено вкусно конско Затова, падне ли ви - не пропускайте да опитате конски пържоли"

Необходими Продукти

  • конско филе - 600 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава (нарязан на шайби)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конското месо се измива и почиства от жили и ципи, ако има някъде. Режете на сравнително тънки пържоли и ако имате окрехкотител или чукче ги начукайте леко.

Слагате в тава или купа и заливате и поръсвате с всички изброени съставки и подправки.

Оставяте в хладилника за през нощта или поне 10-12 часа и на следващия ден прехвърляте всичко в голям плик за печене.

Правите няколко малки дупчици в него и печете на 220 градуса поне час и 10 минути в зависимост от фурната и месото може да се наложи и повече.

Пържолите от конско месо се поднасят с прясна салата, като се почистват от парчетата лук (те се използват само за овкусяване).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: