Начин на приготвяне
Пилешкото филе се срязва на две през средата и леко се начуква през фолио. Поръсва се със сол, черен пипер, къри и риган.
Върху всяко парче месо поставяме лента бекон, върху нея кашкавалче и навиваме на рулце, ако има нужда се забожда с клечка за зъби.
Така се оформят всички рулца и се овалват в царевично брашно. Загрява се олио в тиган, запържваме рулцата и нареждаме в намаслена тавичка.
Загрява се в тенджерка маслото, добавя се брашното, бърка се с тел и сипваме на тънка струя прясното мляко. На умерен котлон да не загори се разбърква докато сгъсти.
Овкусява се със сол, черен пипер и лимонов сок. Заливат се руладините със сос и се запичат 25-30 минути в загрята фурна 180 градуса. Поднасяме с нарязан ситно пресен магданоз!
Коментари