Къдрава баклава

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
752
239
442
2
26/12/2016
"Дали и при баклавите важи правилото, колкото по-хубава, толкова по-вкусна? Според нас важи"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 371
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет
  • орехи - 600 г (смлени)
  • бадеми - 100 г (смлени)
  • масло - 200 г
  • За сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 800 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме 1 лист от корите и с помощта на шиш за плетене го слагаме в средата на кората. Едната половина поръсваме с орехи и бадеми и с другата половина захлупваме орехите.

Заедно с шиша завиваме на руло и от двете страни притискаме с ръце, за да се набръчка рулото.

Изваждаме шиша и режем на малки баклавички. И така с останалите листа.

Подреждаме в тава и заливаме отгоре с препържено масло. Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до златисто.

Оставяме да се поохладят и поливаме с горещия сироп. Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар