Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Коледен сръбски тиквеник

Коледен сръбски тиквеник

СофияСофия
Новак
3814628158
Коледен сръбски тиквеник
Снимка: София
2 / 3
29/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Не тиквеник, а вълшебство - опитайте и няма да може да спрете да ядете"

Необходими Продукти

  • кори за баница
  • тиква - 500 г
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 1 пакет
  • ванилия - 1
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва. Към настърганата тиква се добавят захарта, маслото и ванилията.

Всяка кора се намазва със получената смес, навива се и се поставя в намазнена тава.

Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна до златисто кафяво.

Когато се изпече, я напръскайте с малко вода и я покрийте с кърпа, за да омекне.

По желание може да я поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: