Гръцки кекс

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Гръцки кекс
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Дайте по един лайк за този гръцки кекс, който е почти толкова добър, колкото българския или грешим"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 чаени чаши
  • брашно - 2 1/2 чаени чаши
  • брашно - 1 бакпулвер
  • портокал - 1 чаена чаша натурален сок -
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - 3 супени лъжици смлени
  • стафиди - 2 супени лъжици
  • шоколад - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер в дълбока купа. Разбиват се до побеляване на сместа. След като сместа побелее, се добавят ванилията и олиото. Разбива се отново с миксер. След това се добавя и натуралният сок от портокал. Разбива се отново хубаво с миксер. Добавят се смлените орехи и стафидите.

Шоколадът се начупва на малки парчета и се прибавя към сместа. Разбърква се с лъжица. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След което се прибавя постепенно към сместа. Бърка се непрекъснато.

След като сместа стане хомогенна, се пресипва във форма за кекс. Формата за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса . Пече се около 35 - 40 минути. Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: