Начин на приготвяне
Намажете с разтопен маргарин форма за кекс с диаметър 25-30 см. Поръсете с брашно и затоплете фурната.
Смесете маргарина с чаша и половина захар, жълтъците, ликьор, уиски или коняк и ваниловата захар. Разбърквайте докато ЗАХАРТА се разтвори и добавете млякото и какаото.
Разбийте белтъците и добавете към по-горе оказаната смес. Добавете брашното и содата за хляб и бавно развърквайте. Прехвърлете във формата за кекс и печете 25-30 минути на 180 градуса.
След това извадете и го оставете да се охлади. Поднесете в чиния нарязаните парчета и ги полейте с предварително подготвен какаов сос, приготвен от 1 с.л. какао, разредено с малко ликьор или коняк и малко захар.
Коментари