Начин на приготвяне
Киселото мляко се изсипва в голяма купа. Към него се прибавя содата и се разбърква, за да шупне. След това се прибавя захарта, канелата и олиото. Разбърква се, за да се получи еднородна смес. След това се прибавят нарязаните орехи. Отново се разбърква.
Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа. Трябва да се получи кексово тесто. Готовата смес се изсипва в тава. Тавата трябва предварително да е намазана с олио и набрашнена. Сместа се заглажда отгоре с лъжица, която е потопена в олио или вода.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 40 - 45 минути. Готовността на сладкиша се проверява с клечка за зъби. Ако клечката за зъби е суха, значи сладкишът е готов.
Коментари
6+ :)