Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с орехи и канела

Сладкиш с орехи и канела

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Сладкиш с орехи и канела
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
15/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Кафето вече втори път звъни, за да попита дали сладкишът е готов - какво се бавите?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч нарязани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се изсипва в голяма купа. Към него се прибавя содата и се разбърква, за да шупне. След това се прибавя захарта, канелата и олиото. Разбърква се, за да се получи еднородна смес. След това се прибавят нарязаните орехи. Отново се разбърква.

Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа. Трябва да се получи кексово тесто. Готовата смес се изсипва в тава. Тавата трябва предварително да е намазана с олио и набрашнена. Сместа се заглажда отгоре с лъжица, която е потопена в олио или вода.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 40 - 45 минути. Готовността на сладкиша се проверява с клечка за зъби. Ако клечката за зъби е суха, значи сладкишът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

MIRRO
MIRRO
Благодаря за рецептата.
6+ :)
12.01.2023 16:04
Анонимен
Анонимен
Супер лесна и вкусна!
18.03.2022 14:36