Хира гюзели (Турски сладки)

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Хира гюзели (Турски сладки)
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30 бр.
"Ще се присъедините ли към клуба на заклетите почитатели на турските сладкиши?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1 в.ч.
  • брашно - 1 - 1/2 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • орехи - 100 г смлени
  • Сироп
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • За овалване
  • грис - 1 в.ч.
  • стафиди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сироп. Водата и захарта се сваряват за 10 минути и се оставя да изстине напълно.

Киселото мляко, яйцето и олиото се смесват в купа. След това се добавят грис, орехи, бакпулвер и брашно. Омесва се меко тесто.

От него се оформят топчета с големина на орехи и се овалват в грис. Нареждат се в тава и се набождат с по една стафидка.

Готовите сладки се заливат със студения сироп и се оставят да попият сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Donka Shtereva
Donka Shtereva
А не се ли пече ?
23.08.2017 12:47