Традиционно тесто за пица

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
619
3
31/12/2016
"За най-вкусна домашна пица - пригответе най-доброто домашно тесто "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2 блата
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 323
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чупим яйцата, добавяме маята, солта и захарта и омачкваме хубаво с ръка. След това добавяме маргарина (маслото) и киселото мляко, разбито със содата.

Разбъркваме хубаво и започваме да добавяме брашно. Замесваме меко тесто, поръсваме го с брашно и го оставяме да втаса за около 20- 30 минути, след което го делим на 2 топки и разточваме всяка една с помощта на брашно на тънка обга.

Месенето и разточването става трудно, но пък резултатът си заслужава.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Banshi
Banshi
21.04.2020 18:05
Традиционно? Само във вашата къща вероятно....
2
0
Николина Панчева
мисля че Таня е правя . това тесто което е споделено е универсално тесто за питки .кифлички мекици но за пици не е много удачно .
10
3
Таня Левенова
Традиционната рецепта за пица не е това а брашно,вода,зехтин мая сол и захар!
22
1