Новогодишен тиквеник с Одрински кори

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121576
31/12/2016
"Одрински кори ще намерите навсякъде, но толкова вкусен тиквеник има само при нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 856
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • одрински кори - 1 пакет
  • тиква - 500 г
  • захар - 6 с.л.
  • орехи - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л. непълна
  • олио - 2/3 к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката за тиквеника. Тиквата се обелва и настъргва. След това в подходящ съд настърганата тиква се запържва. Бърка се без прекъсване. Достатъчно е да намали обема си и да смени цвета си.

Прибавя се захарта. След като и тя се разтопи, тиквата се маха от котлона. Поръсва се с канела. Накрая се прибавят орехите. Сместа се хомогенизира.

Първо се поръсва една кора с мазнина. Отгоре се слага втора кора. Слага се от плънката и се навива на руло. По същият начин се навиват и останалите кори. Редят се в предварително намазана с масло тавичка. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Опеченият тиквеник се поръсва с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. По желание се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
15.01.2017 00:02
Снимката качена от г.-жа/г-.ца Мечка Петрова не отговаря на рецептата. Поставената снимка е от чужд сайт с немски кулинарни рецепти.
Моля, Админ да обърне внимание.
0
0