Начин на приготвяне
Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се изсипва в дълбок съд заедно с киселото мляко и захарта. Разбива се с миксер, докато побелее сместа. След това към сместа се прибавят олиото и содата. Отново се разбива с миксер.
Брашното се пресява. След като е пресято брашното, се прибавя постепенно към сместа. Бърка се вече с лъжица. Замесва се меко маслено тесто. Металните кошнички се помазват с малко олио.
От готовото тесто се облепят отвътре кошничките.
След това се приготвя сместа за попълване на кошничките. В по-дълбок съд се разбиват яйцата и захарта. След това се прибавят канелата и орехите. Разбърква се до получаване на еднородна смес.
С получената смес се пълнят маслените кошнички. Формичките се прехвърлят в тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса. Пекат се до зачервяване. След като са готови, се оставят да изстинат. Когато са напълно изстинали, се вадят внимателно от формичките. Отгоре се поръсват с пудра захар.