Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Добруджански лозови сармички

Добруджански лозови сармички

ТраянаТраяна
Новак
520
Добруджански лозови сармички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20-30 бр.
"Златни ръце и много търпение трябва да имате, за да приготвите толкова вкусни постни добруджански лозови сармички"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 20 - 30 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 1 к. ч.
  • лук - 1 главичка
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата и отцедете. Запържете в малко олио нарязания на ситно лук , добавете ориза и пържете, докато стане стъклен. Оставете настрана да изстине.

През това време натрошете в купа сиренето, добавете разбитите яйца, счукания чесън. Прибавете сместа към ориза и лука. Разбъркайте и завийте в лозовите листа сармички.

Варете в тенджера под налягане или в обикновена около 40-50 минути, като задължително притиснете с малка чинийка, за да не се развият сармичките.

Поднесете залети с кисело мляко и червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Какво са лозови сърмички без копър и джоджан? Аз също съм добруджанка и ги правя, но ги правя с подправки. Зная го от баба ми и майка ми.
25.10.2014 01:31
3
traiana1976
traiana1976
Радвам се:)Да ви е сладко!
18.11.2013 11:39
G.Ivanova
G.Ivanova
Много вкусни се получиха :)
17.11.2013 17:50
1
Покажи всички подкоментари