Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Леки лозови сармички с булгур

Леки лозови сармички с булгур

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Леки лозови сармички с булгур1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Лозови сармички с булгур, които няма да ви натежат, защото са много леки и вкусни"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лозови листа - 1 буркан
  • стафиди - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко мазнина.

Изсипете доматеното пюре, измития булгур и стафидите.

Овкусете плънката с черен пипер и сол и я оставете настрана, за да се охлади.

Във всяко едно лозово листо сложете от сместа и го навийте на стегнато руло.

Подредете всички лозови сарми в тенджера, захлупете ги с чиния и ги залейте с вода, така че да ги покрие изцяло.

Варете ги на слаба степен до готовност.

Леките лозови сармички с булгур са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: