Начин на приготвяне
Почистете и обелете лука и го нарежете на дребно. Същото направете и с морковите.
Сгорещете олиото и задушете зеленчуците. Когато са готови добавете ориза, запържете за кратко, след което добавете вода.
Докато водата изври нарежете доматите от консерва на дребни кубчета и ги прибавете към плънката. След като водата изври ги добавете, заедно със сока и наситнения магданоз.
С така получената плънка напълнете и завийте всички листа и наредете в дълбока тенджера, в която предварително на дъното сте сложили няколко от лозовите листа.
Когато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора надолу и варете сармите на слаб огън до пълна готовност!
Вкусните лозови сармички с ориз са чудни.
Коментари