Кокалена чорба

КалиновКалинов
Новак
715471
Кокалена чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Всеки път, когато хапнем от тази разкошна кокалена чорба, преживяваме дълбок катарзис. Опитайте и ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • свински кокали - 2 кг (от джолан, гръбнак, ребра)
  • свинско месо - 300 г (ако не излезе много от кокалите)
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пиперка - 1 бр.
  • сухи чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 100 г
  • фиде - 50 г
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • девесил - лющян
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кокалите в тенджера под налягане за час и половина, като обезпените, преди да затворите с капака.

Обелете картофа и го настържете, нарежете лука, моркова и пиперката.

След като обезкостите кокалите, запържете в малко олио всички зеленчуци с изключение на картофа и долейте бульона от кокалите, добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус и настъргания картоф.

След като поври 10-тина минутки, добавете сухите чушлета, като предварително ги опукате на котлона (добавят един чудесен аромат на чорбата), месото и фидето, варете до готовност на фидето.

Разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете малко брашно, застройте супата и добавете девесила (по възможност пресен).

Сервирайте чорбата със счукан чесън, оцет и люто чили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е хубава. Чорбата наистина стана разкошна!
12.09.2023 23:36