Начин на приготвяне
Сварете кокалите в тенджера под налягане за час и половина, като обезпените, преди да затворите с капака.
Обелете картофа и го настържете, нарежете лука, моркова и пиперката.
След като обезкостите кокалите, запържете в малко олио всички зеленчуци с изключение на картофа и долейте бульона от кокалите, добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус и настъргания картоф.
След като поври 10-тина минутки, добавете сухите чушлета, като предварително ги опукате на котлона (добавят един чудесен аромат на чорбата), месото и фидето, варете до готовност на фидето.
Разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете малко брашно, застройте супата и добавете девесила (по възможност пресен).
Сервирайте чорбата със счукан чесън, оцет и люто чили.
Коментари