Начин на приготвяне
В съд за варене се налива вода и се слага да заври. Когато водата заври, се слагат добре почистените гъби. Пяната, която пускат, се маха. След около 2-3 мин се посолява водата, за да пуснат гъбите и останалата пяна.
Морковът, чушките и лукът се нарязват на ситно и се добавят към гъбите.
След като поврат 10- 15 мин, се добавя и фиде. Така ври още 15 мин и се маха от котлона, леко да изстине гъбената супа.
В отделна купа жълтъкът се разбива с 1 с.л. мляко и малко лимонена киселина. Добавя се малко студена вода и 1 черпак от вече хладката супа.
Изсипва се в зеленчуковата супа и се разбърква. Супичката се отстранява от котлона.
Копърът се нарязва на ситно и се слага в супата. Накрая се поръсва с черен пипер.
Горската чорба е готова.
Коментари