Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния със заешко, просо и цвекло

Картофена яхния със заешко, просо и цвекло

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Картофена яхния със заешко, просо и цвекло4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Яхния по селски, в който има и месце, и картофки и много мерак"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 малка главичка
  • морков - 1/2 бр
  • домат - 1 бр
  • цвекло - 1 малко парче
  • просо - 2 с.л.
  • заешко месо - около 50 г сварено
  • хималайска сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се задушават, добавя се доматът и се бърка, докато омекне.

След това се добавят 2 ч.ч. вода и картофите. Преди да са напълно сварени, се добавят просото, заешкото и солта. Ако заешкото месо не е сварено, се добавя преди картофите.

Накрая се добавя цвеклото и магданозът.

Пасира се при необходимост.

Продуктите са за около 500 г пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: