Новогодишна торта с фондан

Новогодишна торта с фондан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Пожелаваме ви много весело и много вкусно посрещане на Новата година с тази вкусна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 60 мл
  • ванилия
  • какао - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • тиква - 1 ч ч. настъргана
  • брашно - 2 к.ч.
  • глазура
  • сметана - 100 мл
  • млечен шоколад - 100 г
  • фондан - за украса
  • захарни перли
  • кокос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, ванилия, какао. Разбърква се добре, сипваме на части брашното смесено с бакпулвера, содата за хляб и настърганата тиква.

Във форма върху хартия за печене изливаме тестото и се заравнява. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, изважда се блатът и се охлажда. Приготвя се глазурата, като се загрява сметаната на котлона, сипва се начупен млечен шоколад, разбърква се, докато се разтопи, и сваляме от котлона да се охлади.

Блата поставяме в чиния, заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне. От различни цветове фондан се изрязват елхички, букви и снежинки.

Украсява се тортата и поръсваме по края с кокосови стърготини и захарни перли. Поднасяме охладена.

Весело посрещане на Нова година!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: