Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, ванилия, какао. Разбърква се добре, сипваме на части брашното смесено с бакпулвера, содата за хляб и настърганата тиква.
Във форма върху хартия за печене изливаме тестото и се заравнява. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, изважда се блатът и се охлажда. Приготвя се глазурата, като се загрява сметаната на котлона, сипва се начупен млечен шоколад, разбърква се, докато се разтопи, и сваляме от котлона да се охлади.
Блата поставяме в чиния, заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне. От различни цветове фондан се изрязват елхички, букви и снежинки.
Украсява се тортата и поръсваме по края с кокосови стърготини и захарни перли. Поднасяме охладена.
Весело посрещане на Нова година!