Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена скумрия с доматен сос

Печена скумрия с доматен сос

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941522k
Печена скумрия с доматен сос
Снимка: Геновева
2 / 4
26/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Скумрия на фурна - не може за не сте опитвали тази вкусна класика"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 броя
  • доматен сос - 500мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • черен пипер - 10 броя зърна
  • олио - 5 - 6с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На скумриите се отстраняват главата и опашката, почиства се коремната им кухина и се измиват хубаво. Нарязват се на шайби или се разполовяват на две филета, но може да се сготви и цяла без да се нарязва. Посоляват се и се заливат с доматен сос.

Добавят се подправките и се поръсва с олиото. Рибата се пече на 180С в предварително загрята фурна, приблизително 30-40 минути.

Сервира се в чиния със сос и гарнитура от варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Добре се получи..
13.01.2019 15:19
Мадлена
Мадлена
А може ли да се направи с домати от консерва?
05.01.2019 16:07
Йоана
Йоана
Искам само да кажа, че рецептата е перфектна и се получава много вкусно. Вече няколко пъти я приготвям и много се харесва. И само да добавя, че се получава точно както е на снимката. При някой може и да не се, но това зависи изцяло от кулинарните умения на човека, който я приготвя. Ако не ви се получава- търсете грешката в себе си, а не в някой друг !
05.06.2013 17:46
1
Тони
Тони
Снимката май не отговаря на рецептата!
05.06.2013 16:03
1
Покажи всички подкоментари