Начин на приготвяне
Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се разбива свинската мас и захарта. Разбиват се, докато сместа побелее.
Маята се разтваря в малко прясно мляко и малко захар. Разбърква се хубаво. Оставя се да шупне за около 15 минути. След това се изсипва към маста. Разбърква се хубаво.
След това се добавят и останалото прясно мляко, солта и захарта. Брашното се пресява. След това се прибавя постепенно към сместа.
От сместа се замесва меко тесто. Полученото тесто се разделя на четири равни топки тесто. Всяка една топка тесто се разточва на кръг и се реже на 16 парчета.
Шоколадът се начупва на дребни парчета, а локумът се реже на малки парчета. Върху всяко парче /триъгълник/ се слага по малко от шоколада или локума. След това се навива на кифличка.
Готовите кифлички се редят в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса. Пекат се, докато леко се зачервят.