Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 2 ч. л. захар, прясно мляко и малко брашно. След като стане на кашичка и я оставяме да шупне. Следващата стъпка е да замесим меко тесто и да го оставим да втаса около 40 минути. Във формички слагаме течния шоколад да стегне преди да го вложим в кифличките.
След като втаса тестото се разделя на топчета. Всяко топче разточваме под формата на кръг. Режем на не много широки ленти, слагаме от шоколада и завиваме кифличките.
В голяма тава започваме да ги редим, като предварително сме намазали с мазнина тавата. Като редим кифличките в тавата не оставяме разстояние между тях.
Така ги слепвате една за друга и не изтича шоколадът при печенето. Стават по-високи и шоколадът си остава в тях. Отгоре ги мажем с жълтък и малко захар. Печем на 220 градуса само отдолу и последните 5-10 минути печем отгоре.