Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Шоколадов чийзкейк Бонбон

Шоколадов чийзкейк Бонбон

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Шоколадов чийзкейк Бонбон4 / 4
01/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12 парчета
"Чийзкейк ли казахме? Не, това си е направо чийзторта"

Необходими Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • чаени бисквити - 2 опаковки
  • масло - 125 г разтопено
  • какао - 2 с.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • заквасена сметана - 200 г
  • крема сирене - 3 пакетчета по 125 г
  • шоколад - 100 г 1 черен
  • пудра захар - 5 с..л.
  • желатин - 1
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • шоколад - 100 г 1 черен
  • сметана - 50 г течна сладкарска
  • масло - 2 с.л.
  • ЗА УКРАСАТА
  • бисквити - 1/2 пакет
  • масло - 1/2 пакетче
  • кокос
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат, смесват се с разтопеното масло и какаото. Разбърква се добре и се разстила на дъното на форма за торта. Оставя се в хладилника да стегне.

Крема сиренето се разбива със заквасената сметана, пудрата захар, стопения на водна баня шоколад и разтворения желатин на водна баня. Сместа се сипва върху основата и се прибира в хладилника.

Заливката се приготвя, като в тенджерка се смесят сметаната, шоколадът, начупен на парчета, и маслото. Загрява се, като се бърка, докато се разтопят шоколадът и маслото.

След като леко се охлади, се излива върху чийзкейка. Украсата се приготвя, като бисквитите се смилат и смесват с разтопеното масло. Правят се топчета, които се овалват в кокосовите стърготини и се поръсват с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Стана много лесно, само топчетата не ми се получиха, затова им добавих малко повече масло и разтопен шоколад.Хубаво ще е, ако има грамаж за количеството бисквити, защото сега на пазара има какви ли не разфасовки.
21.01.2017 16:34
2