Начин на приготвяне
Оризът се накисва с малко вода за около 30 минути. През това време се слага боб да се вари. Бобът се подправя със сол и джоджен. Когато е напълно готов бобът, се запържва с червен пипер и олио.
Чушката, морковът и лукът се нарязват на дребно. След което се запържват в силно сгорещено олио. Към тях се добавя и отцеденият ориз. Пържи се, докато оризът стане прозрачен.
Оризът се подправя със сол и черен пипер. Разбърква се хубаво и се сваля от котлона. След това бобът и оризът се смесват и се разбъркват. С получената смес се пълнят сармите.
Завитите сарми се подреждат в тава и се заливат с 2-3 чаени чаши вода.
Пекат се на 200 градуса за около 30-40 минути или до готовност.