Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с ориз

Лозови сарми с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Лозови сарми с ориз1 / 5
14/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лозови листа - 500 г
  • ориз - 400 г
  • лук - няколко големи глави
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • копър - 1 връзка
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • стафиди - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте лозовите листа с гореща вода и ги оставете за няколко минути. Загрейте половината чаша зехтин в тенджера и запържете лука. Прибавете ориза и разбъркайте.

Налейте малко вода и добавете кедровите ядки, стафидите и подправките. Задушавайте на слаб огън, като от време на време разбърквате и добавяте вода. Свалете от котлона и оставете да изстива.

Започнете да разпределяте сместа върху лозовите листа и завивайте на сармички. Няколко лозови листа се слагат на дъното на тенджера и отгоре плътно се нареждат сармите.

Притиснете отгоре с огнеупорна чиния, но преди това налейте останалата чаша зехтин и сока от лимона. След като притиснете с чинията, налейте водата и варете на слаб огън около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: