Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник с кисело зеле

Зелник с кисело зеле

СоняСоня
Чирак
5231847
Зелник с кисело зеле
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Има само три причини да слагате кисело зеле - за сарми, за салата и за най-вкусния зелник с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • мазнина - 1/3 ч.ч. за поръсване
  • кисела зелка - 1 по - голяма
  • праз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте праза на ситно и го запържете с част от мазнината. Нарязаното зеле също запържете - затваря се с капак, за да се задуши.

След като зелето поомекне, си пригответе намаслена тава.

Подреждайте корите, като поръсвате с мазнина и през 2 кори поставяйте първо плънка от зеле, а после - плънка от праз.

Завършете зелника с 2 кори и нарежете на едри квадрати.

Залейте с вода и поръсете с мазнина.

Изпечете зелника до зачервяване.

Зелникът с кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: