Сарми с кисело зеле на фурна

К.ГеоргиеваК.ГеоргиеваЧирак53121
04/01/2017
"Всяка кисела зелка трябва да бъде превърната във вкусни сарми!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции13
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 886
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • кайма - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва и когато е почти готова, се добавят подправките. Разбърква се и се добавя лютеницата.

След това се сваля от огъня и се добавя оризът. Отново се разбърква добре.

Оформят се стегнати сарми и се подреждат в намазнена тава.

Добавя се зелев сок и малко олио и се пече на 250 градуса за около 40-45 мин.

Получават се 12-13 големи сарми.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар