Сарми с кисело зеле на фурна

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53
255
301
137
04/01/2017
"Всяка кисела зелка трябва да бъде превърната във вкусни сарми!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции13
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 996
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Каймата се запържва и когато е почти готова, се добавят подправките. Разбърква се и се добавя лютеницата.

След това се сваля от огъня и се добавя оризът. Отново се разбърква добре.

Оформят се стегнати сарми и се подреждат в намазнена тава.

Добавя се зелев сок и малко олио и се пече на 250 градуса за около 40-45 мин.

Получават се 12-13 големи сарми.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар