Начин на приготвяне
Нарязва се пилешкото месо и се запържва леко в тиган, след като се изпържи го прехвърлям в тенджера. Към олиото, в което е пържено пилето, слагам ситно нарязан лук и чесън, след като се запържат леко се добавя настърган морков - който желае.
След като се запържи морковът добавям подправките, пържат се 3 минути. Добавям доматите. След като заврят ги изсипвам при пилето. Добавих сол и малко вода. Вари се до готовност на пилето. След като е сварено пилето накрая може да добавите и малко магданоз.
Канапето се приготвя като предварително 1 купичка ориз поставих в купа с топла вода и малко сол за половин час. След това го измих и изцедих от водата. Запържва се оризът леко в олио добавям вода и малко сол, варя до готовност.