Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с доматен сос и канапе от ориз

Пиле с доматен сос и канапе от ориз

Anka NeykovaAnka Neykova
Новак
62114
Пиле с доматен сос и канапе от ориз
Снимка: Anka Neykova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Уж не сме гладни, а гледаме това пиле и не можем да спрем да преглъщаме! Опитайте и споделете с близки и приятели"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр. по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • захар - 1 чаена лъжичка се добавя към доматите
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • канапе от ориз
  • ориз - 1 малка купичка
  • вода - 3 купички
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото месо и се запържва леко в тиган, след като се изпържи го прехвърлям в тенджера. Към олиото, в което е пържено пилето, слагам ситно нарязан лук и чесън, след като се запържат леко се добавя настърган морков - който желае.

След като се запържи морковът добавям подправките, пържат се 3 минути. Добавям доматите. След като заврят ги изсипвам при пилето. Добавих сол и малко вода. Вари се до готовност на пилето. След като е сварено пилето накрая може да добавите и малко магданоз.

Канапето се приготвя като предварително 1 купичка ориз поставих в купа с топла вода и малко сол за половин час. След това го измих и изцедих от водата. Запържва се оризът леко в олио добавям вода и малко сол, варя до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: