Свински флейки с пепър сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински флейки с пепър сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пропуснете обяда, за да се насладите поне на две порции от тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г флейки
  • масло - краве 80 г
  • олио - 50 мл
  • талиатели - 200 г или паста по избор
  • За соса
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • олио - 30 мл
  • масло - краве 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - за готвене, 100 мл
  • бульон - зеленчуков 250 мл
  • вино - червено 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 3 - 4 цели зърна
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо соса, като нарежете лука на ситно, а чушките на тънки резенчета. Запържете ги за кратко в загрятото олио и масло до омекване. Добавете нарязания на дребно чесън.

Прибавете подправките - мащерката, дафиновия лист, черния пипер и брашното.

Разбъркайте всичко добре и разредете с бульона и червеното вино.

Оставете соса да къкри за около 10 мин. на слаб котлон докато се редуцира. Добавете сметаната и подправете със сол и смлян черен пипер. Когато се посгъсти, отстранете от котлона. Извадете целите зърна черен пипер и дафиновия лист.

Междувременно в друг тиган загрейте олиото и запечатайте предварително овкусените със сол и черен пипер свински флейки.

Гответе около 3-4 минути от всяка страна. След като обърнете флейките добавете при тях маслото и след като се разтопи ги полейте обилно.

Сварете пастата според указанията на производителя и я овкусете със сол и разтопено масло.

Свинските флейки с пепър сос са много вкусни.

Адаптирано от книгата на Манчев срещу Шишков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Обичам богати рецепти, а тази е точно такава. Прекрасно изглежда.!
05.01.2017 12:34
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Поредната ти неустоима рецепта, страхотно изглежда! Запазвам я в любими и при първа възможност ще я пробвам :)
05.01.2017 12:09
1
1
Покажи всички подкоментари