Супа топчета за ценители

Елена ДимитроваЕлена Димитрова
Новак
10
420
15
458
16/10/2018
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
266 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 782 399
  • Преглеждания за месеца11102
  • Преглеждания за седмицата3702
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена266

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.

Рецептата за супа топчета е изпълнена!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 49
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#253543
На футболната чорба никога не се слага червена чушка, а зелена. Щото иначе прилича на боб чорба примерно... Вкусът е съвсем различен!
1
1
Потребител#246274
яхния е обаче никак не е супа това... доста е гъсто а ако преседи един ден даже ще стане на каша ако махнеш катрофите и половината листа може да я пробвам
2
1
Анелия
Анелия
19.01.2020 00:05
Звучи много добре, непременно ще пробвам рецептата. Само не разбирам защо киселото мляко да е гъсто, след като ще го разреждаме и без това с вода
0
0
Анелия
Анелия
26.01.2020 15:36
Аха, разбрах :)
0
0
Аника Войт
Аника Войт
19.01.2020 06:58
По гъстото кисело мляко е по-мазничко и вкусно
1
0