Супа топчета за ценители

16/10/2018
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
198 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо904 446
  • Преглеждания за месеца29945
  • Преглеждания за седмицата4058
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена198

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете с наситнен магданоз и лимон.подобни рецепти тук

5 31
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Яница Николова
Чудесна рецепта ,но аз правя варена застройка ,никога не се пресича ,прави се докато супата е гореща не се изчаква да изстива и е много вкусна.
10
5
Дани Цветанова Борисова
Много хубава и вкусна супа.
12
6
Марин
Марин
26.02.2018 20:55
Супата е супер. Много лесна
9
2

Виж всички коментари или напиши такъв