Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Лесни нахутени кюфтенца със сусам

Лесни нахутени кюфтенца със сусам

МаргаритаМаргарита
Новак
75140
Лесни нахутени кюфтенца със сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Понякога импровизациите се превръщат в нещо страхотно!"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • нахут - 500 г
  • брашно - на око
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - за поръсване
  • сол - щипка
  • олио - 50 мл
  • За соса
  • мляко - 250 г
  • майонеза - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • чери домати - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате суров нахут, трябва да се свари за около 30 минути. Ако използвате маринован от буркан или консерва, то той е готов за използване. След това нахутът се пасира и към него се добавят брашното, яйцата, солта и олиото.

Цялата смес се миксира, докато стане хомогенна (трябва да се получи гъста смес). От нея се оформят кюфтета и се слагат върху хартия за печене в тава. Върху всяко кюфте се поръсват няколко зърна сусам, след което тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. Пече се до готовност.

За соса се смесват млякото и майонезата, а чесънът се смачква или нарязва на малки парченца и всичко се смесва добре. По желание се нарязват няколко чери домата за украса и цвят в чинията.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: