Начин на приготвяне
Крем: Хлябът се накисва в хладка вода или прясно мляко. След 3-4 минути се изважда, отцежда се добре и се поставя в купа. Към него се добавят какаото, захарта и размекнатият маргарин. Всичко се разбива с миксер до получаването на хомогенна смес. Едва тогава се добавят и смлените орехи. Обърква се добре.
Блат: Бисквитите се потапят за кратко в сок от компот, вода или прясно мляко. Редят се по 10 бисквити на ред. Върху тях се маже от крема и пак се поставят бисквити. Получават се четири реда бисквити. Тортата се маже и отстрани с крем. По желание се украсява с разбита сладкарска сметана.
Тортата трябва да престои поне 12 часа преди консумация. Колкото повече стои, толкова по-вкусна става и въобще не се познава от какви съставки е кремът.
Коментари