Начин на приготвяне
Измиваме бурканите много добре. Измиваме сините сливи. Махаме костилките на сините сливи. Нарязваме сините сливи на две. Измиваме още веднъж. Слагаме сините сливи, които сме нарязали на половинки в голяма тава.
Слагаме в бурканите 1/2 с плод. Слагаме по 4 супени лъжици захар.Слагаме по едно листо от индрише. Наливаме със студена вода до под ръбчето на всеки един от бурканите.
Затваряме с капачки много добре. Може с винт или с обикновени капачки с помоща на машинка за затваряне. Варим бурканите в подходящ съд за 13 мин. след като водата заври.
След това ги махаме много внимателно от врящата вода. Обръщаме компотите с капачките надолу. Прибираме ги в маза или тъмно и хладно помещение. Хапмваме! Да ви е сладко! Индришето дава страхотен аромат.