Начин на приготвяне
Плодът се измива. Слагаме ги в съда, в който ще ги варим. Залива се със студена вода, не само да покрие, но и 6 см. над плодовете. Варим до омекване на плодовете. После прецеждаме през тензух. Прибавяме захарта.
Варим пак на тих огън на котлона до готовност. Разбъркваме често. Можем да пробваме върху чиния, целта е капката да не се разлива. Пет минути преди да стане, слагаме лимонената киселина и разбъркваме. Още горещо го затваряме в измити, сухи, малки бурканчета. Затваряме с капачки много добре. Обръщаме с капачките надолу.
В купа разбиваме 3 яйца с 2 с.л захар с вилица. Прибавяме прясното мляко и пак разбъркваме. Добавяме сол на върха на ножа и 1 с.л масло. Ползваме само масло.Добавяме бавно брашното с 1 ч.л брашно в него постепенно и разбиваме с тел много бързичко, за да не стане на бучици самото брашно.
Оставяме настрана за малко време. Загряваме през това време тигана, в който ще ги печем палачинките. Слагам сол, за да не са безвкусни.Мажем тиган ас бучица масло и изливаме 1 черпак. Изпичаме палачинките от двете страни поетапно.
Слагаме ги в голяма плитка чиния. Всички готови палачинки изпечени покриваме да останат меки. Мажем ги с готовото желе от дренки. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.