Сарми с месо и праз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2954168903
08/01/2017
"Ето това са си едни класическъ мъжки сарми - с месце и ароматен праз. Поднесете задължително с чаша вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 414
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в олиото. После нарязваме на ситно свинските гърди, слагаме двата вида пипер и чубрицата и добавяме към праза.

Накрая добавяме ориза и разбъркваме всичко много добре. На дъното на глинен съд слагаме цели зелеви листа и накъсан на парчета дафиновия лист.

После взимаме листо по листо слагаме по-малко от плънката и завиваме сармичките. Нареждаме ги плътно една до друга.

Заливаме ги със зелева чорба 2 ч.ч. и 1 ч.ч. вода. Затваряме капака и ги варим 2 часа на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар