Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа със заквасена сметана

Гъбена супа със заквасена сметана

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367922002
Гъбена супа със заквасена сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Перфектната гъбена супа, за която си заслужава да зарежеш всяка диета"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • куркума - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 1 стрък за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се режат на филийки. Лукът се бели и се реже наситно.

В тенджера задушаваме гъбите, заедно с лука. Когато поомекнат, добавяме вода.

Морковите и картофите се обелват и се поставят цели да врат заедно със супата. Щом се сварят ги вадим, пасираме ги и отново ги връщаме в супата.

След това добавяме куркумата и сметаната и оставяме да ври още около 4 минути. Готовата супа се поднася, гарнирана с клонка копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: