Фунийките от детството

ПолинаПолина
Новак
116812
Фунийките от детството3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
60
"Фунийки с вкусен крем и аромат на щастливо детство"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 чаша
  • захар - 1 и половина чаша
  • олио - три четвърти чаша
  • ванилия - 1 бр.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - на вкус
  • масло - половин пакетче
  • ванилия
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер, след което добавяме киселото мляко, олио, сода, ванилията и накрая брашното. Замесва се меко тесто. Режем на три равни части и започваме да разточваме първата част от тестото. Режем разточеното тесто на лентички - еднакви.

Предварително сме направили от капачки за буркани прегъваме ги под форма на фунийка, около 20-25 бр. за да имаме достатъчно за изпичане. Навиваме лентите от тестото около капачките, като гледаме да се застъпят, за да нямаме дупки във фунийките. Редим на разстояние понеже се надуват и да не се слепнат една в друга.

Печем на 200 градуса в загрята фурна поставяме тавата с хартия за печене. Вадим готовите оставяме да изтинат и след това с леко притискане на капачките ги отстраняваме една по една. Същата процедура се повтаря докато ни свърши тестото.

След което за крема разбиваме яйцата с прясното мляко, което трябва да е топло, захар, добавяме и ванилия. Можем да прецедим за да не стават топченца в крема, добавяме масло и брашното. Пставяме на слаб котлон като разбъркваме непрекъсното докато се сгъсти.

След това кремът трябва да е охладен и тогава пълним фунийките. След като сме ги напълнили можем да натопим горната част от към отвора във настъргани орехи за по красив вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: