Начин на приготвяне
За приготвянето на тестото, смесваме всички изброени продукти. Разделяме го на 2 топки и го оставяте да почине за около 15 минути.
Едната топка се разточва на тънка кора и от нея се изрязват ленти с широчина около 1.5 сантиметра.
С лентите от тесто увивате формите за фунийки, като започвате отдолу нагоре, като се застъпва тестото, за да не се отвори при печенето, отгоре се оставя съвсем малко празно място, за да може след като се опекат фунийките, да се издърпа. Така правите с всичкото тесто.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C до порозовяване. След като се опекат, се оставят да изстинат.
През това време си приготвяте кремът за фунийките. Млякото със захарта и ванилията се слагат на котлона. Нишестето се разтваря предварително отделени 100 мл от млякото.
Жълтъците се разбиват и се прибавят към разтвореното нишесте и после всичко се прибавя към сместа на котлона.
Бъркате непрекъснато на бавен огън, докато се сгъсти. Готовият крем махате от котлона и го оставяте да се охлади.
Фунийките пълните с крема и пожелание може да поръсите със смлени орехи или кокосови стърготини.
Като ги напълните, се оставят прави във висок съд, за да може кремът да стегне и да не се разтече.