Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова Салата»Салата с ориз по японски

Салата с ориз по японски

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
Салата с ориз по японски1 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • говеждо месо - 250 г печено или варено
  • портокал - 1 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - на кус
  • горчица - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • къри - 1 щипка
  • олио - 30 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • портокалов сок - 70 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото.

Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок. Така получената смес се загрява, докато заври, и веднага се смесва с дресинга при непрекъснато бъркане, като се излива на много тънка струйка.

Прибавят се оризът, нарязаните на дребно парчета месо и филийки портокал.

Салата се подправя с лимоновия сок и се разбърква добре. Престоява 20-тина минути, докато поеме вкуса на дресинга, и се поднася студена.

Може да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: