Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа по Японски

Гъбена супа по Японски

Гъбена супа по Японски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 6 ч.ч.
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • соев сос - 3 с.л
  • лучена трева - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно. Сложете го в тенджера с малко мазнина и задушете до омекване.

Добавете морковите, целината и чесъна (също на дребно). Налейте бульона. Сложете сол и черен пипер. Варете половин час.

Прецедете бульона. Сложете гъбите, нарязани на филийки, и соевия сос. Варете супата още 10 минути и изключете. Поднесете гъбената супа, поръсена с лучената трева, докато е топла.

Гъбената супа по Японски е вкусна и лесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: