Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Мамини тригунки

Мамини тригунки

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Мамини тригунки
Снимка: Мартина Тракова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Искате той да се влюби във вас - направете му от тези мамини тригунки"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 пак. (800 г)
  • орехи - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйцa - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 1 кг
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме размразеното бутер тесто на правилни квадрати. Орехите ги смиламе на дребно. Към тях прибавяме яйцето и захарта.

Разбъркваме добре, така че орехите да са на вид като мокър пясък. Поставяме по малко от ореховата плънка в единия край на квадратите и загъваме на триъгълник.

Леко притискаме, така че при печене да не се разтворят. Печем тригуните в загрята фурна 180 градуса до надуване и златисто (около 15 -20 мин). Водата слагаме на умерен котлон и добавяме захарта.

След като заври оставяме 20 минути да се вари. Махаме от котлона захарния сироп и добавяме ванилията.

Сиропираме изстиналите тригуни с леко охладения сироп. Не заливайте с врял сироп!

Мамините тригунки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: