Начин на приготвяне
Всички съставки се смесват и се меси тесто. Бие се 100 пъти в масата и се оставя 30 минути да почине. Дели се на 3. Разточват се колкото тавата. Между тях се слага свинска мас.
Накрая се прищипват и трите блата по краищата и се разточва на голям лист. Отрязва се лента през средата около 4 пръста и се навива на руло. Поставя се в средата на намазнена тава и се притиска малко да се разшири.
Останалите 2 полумесеца се разрязват на 16 триъгълника. Поръсват се със сирене по желание и започват да се навиват последователно на фунийка. Редят се едно до друго в тавата без да опират в стените. Втасва 30 мин.
Намазва се с разбития жълтък и с малко олио. Пече се първо отдолу 30 минути за да се надигне още малко и тогава се включва и горния реотан. Пече се още около 30-40 мин на 250 градуса до златисто. Да ви е сладко :)
Коментари