Начин на приготвяне
За тестото: Разтворете маята в хладко мляко, добавете захар, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престои 10 минути. Разбийте белтъка с ръчна бъркалка, добавете олио, разбъркайте всичко и изсипете в купата с маята. Добавете сол и постепенно добавяйте брашно и замесете по-меко тесто.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути. Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност, разточете го с точилка и извадете кръговете с кръгла форма (или чаша).
Намажете добре формата за кекс с маргарин и подредете кръговете от тестото в кръг (един върху друг).
Включете фурната и я загрейте добре до 220 °C.
Разбъркайте жълтъка със студено мляко и намажете питата във форма за кекс.
Поръсете пухкавата питка със сусам и печете на 200°C за 25 минути.
Извадете готовата пита от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа.
Оставете да се охлади и сервирайте кекс пита.