Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Голяма Болярска баница (5 кг)

Голяма Болярска баница (5 кг)

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Голяма Болярска баница (5 кг)2 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • Продукти за 5 кг
  • брашно - 1100 г
  • захар - 1200 г
  • орехови ядки - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тесто от брашно, сол, яйца и вода.

От тестото направете 6 топки, които след като се отпусне тестото, разточете на 6 листа. Намажете ги с краве масло и ги поставете един върху друг.

Върху най-горната част поставете счуканите орехи. Завийте на руло с дебелина 7-8 см.

Нарежете го на части и го поставете в намазана тава.

Изпечете в умерена фурна.

Изстиналата баница залейте с горещ сироп. Поднесете я посипана с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: