Домашна луканка по селски

09/01/2017
"Запасете се с търпение, защото няма да станат бързо, но ви уверяваме, че си струва "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 946
  • Преглеждания за месеца618
  • Преглеждания за седмицата197
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • сланина - 500 г
  • сол - 25 г
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 5 г
  • праз - 1 стрък /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, сланината на кубчета и слагаме в отделни съдове да седи 2-3 часа. После слагаме солта, подправките и праза, нарязан на ситно. Разбъркваме всичко много добре и оставяме на хладно място за 24 часа.

На другия ден започваме да пълним месото в червата, предварително накиснати в хладка вода. Завързваме червата от едната страна и пълним бавни и плътно.

Напълнените парчета връзваме здраво и надупчваме с игла, за да се отстрани събралия се въздух.

Нареждаме ги на пръчка и ги закачаме на сухо и проветриво място. Сушенето трае от 30 до 60 дни.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар