Лесни сарми със свинско месо

09/01/2017
"Не е важно как ще завиете сармите - има ли кисело зеле и вкусна плънка - няма как да не станат вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 033
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситни кубчета. Слага се малко олио и малко вода. Запържваме, докато изври водата и месото леко се зачерви.

След това добавяме ориза и подправките и отново леко запържваме, като внимаваме да не загори.

На дъното на тенджерата се слагат няколко цели зелеви листа. След това завиваме сърмите на кръст.

Нареждаме ги и поставяме тежък съд върху техните, добавяме в съотношение 1:1 вода със зелева чорба. Течността трябва да покрие 2/3 от сармите.

Слагаме на много бавен огън да врят 2 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар