Начин на приготвяне
Нарязвате пуешкото месо на хапки и го овкусявате със сол, черен, червен пипер, риган и малко олио.
Нарязвате бекона на средно големи парчета.
Взимате глинен съд с подходяща големина и сипвате на дъното олио, слагате един дафинов лист и по няколко зърна бахар и черен пипер.
Взимате лист от киселото зеле и слагате в него 2-3 хапки от пуешкото месо, 1-2 парчета бекон и завивате като сарма.
Редите сармите в глинения съд, като върху първия ред сложите отново от подправките - дафинов лист, бахар, черен и червен пипер и олио.
Най-отгоре може да наредите, ако ви е останал от бекона или някаква сланина, и няколко гъби, нарязани на средно големи парчета.
Печете 1. 5-2 часа на 200 градуса до готовност.
След това може да запечете без капак, до златисто.
Лесните сарми с пуешко месо и бекон са много вкусни.