Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лесни сарми с пуешко месо и бекон

Лесни сарми с пуешко месо и бекон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Лесни сарми с пуешко месо и бекон
Снимка: TanyaGyurova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Лесни сармички с бекон и пуешко месо, от които просто не можем да се откъснем"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 1 бр. обезкостен
  • пушен бекон - около 200 г
  • зелеви листа - около 10 бр. за сарми
  • печурки - 2 - 3 бр. (може и без тях)
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - около 6 - 7 зърна
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пуешкото месо на хапки и го овкусявате със сол, черен, червен пипер, риган и малко олио.

Нарязвате бекона на средно големи парчета.

Взимате глинен съд с подходяща големина и сипвате на дъното олио, слагате един дафинов лист и по няколко зърна бахар и черен пипер.

Взимате лист от киселото зеле и слагате в него 2-3 хапки от пуешкото месо, 1-2 парчета бекон и завивате като сарма.

Редите сармите в глинения съд, като върху първия ред сложите отново от подправките - дафинов лист, бахар, черен и червен пипер и олио.

Най-отгоре може да наредите, ако ви е останал от бекона или някаква сланина, и няколко гъби, нарязани на средно големи парчета.

Печете 1. 5-2 часа на 200 градуса до готовност.

След това може да запечете без капак, до златисто.

Лесните сарми с пуешко месо и бекон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: